Våra bästa råd om hur man sänker energikostnaderna

Ju enklare det är att sänka strömförbrukningen, desto sannolikare är det att de små åtgärderna blir verklighet. Lär dig hur du mycket enkelt kan spara upp till 4:50 kronor i timmen på strömförbrukningen.
Terms and Conditions - GDPR. Våra bästa råd om hur man sänker energikostnaderna

Undvik strömförbrukning när ingen är hemma

När ingen är hemma finns det ingen anledning att köra med full uppvärmning. En radiator på 1 000 watt kan kosta ca 1 kr/timma i strömförbrukning när det står på. Man använder ofta ca 40 – 80 W/kvm för uppvärmning beroende på om bostaden är ny eller äldre. Om vi tänker oss ca 50 W/kvm för uppvärmning betyder det ca 4 500 watt för ett hem på 90 kvm. Under de perioder då du inte är hemma kan du alltså spara upp till 4:50 kr/timme om radiatorn är helt avstängt. Under en månad kan du därmed spara flera hundra kronor med mycket enkla åtgärder.

Glamox Heating Wi-Fi-app

Två av våra bästsäljare H40 och H60 levereras nu med inbyggd Wi-Fi och kan därmed styras med en app i din smarttelefon. Med ett veckoprogram i appen kan du lätt skapa ett fast program som automatiskt justerar ner värmen under de perioder då du inte är hemma. Oberoende av om du är borta en längre period eller bara några timmar, är det alltså klart att appen hjälper dig att spara pengar.

Dag- och nattsänkning

Alla våra radiatorer med digital termostat levereras med dag- och nattsänkning. Det innebär att radiatorn sänks under de perioder då du ändå ligger varm och skön under täcket eller inte använder rummet. Om du vill ha det varmt på morgonen ställer du bara in radiatorn så att den slår på igen några timmar innan du går upp.

 Det finns flera skäl att spara ström än bara ekonomi. Både miljön och inneklimatet mår bra av att du sänker strömförbrukningen.