Om Glamox Heating

Glamox Heating tillverkas av norska Adax AS. Adax har 70 års erfarenhet, och med bra handverk levererar familjeföretaget från Svelvik radiatorer med hög kvalitet som gör vardagen enklare. Det har varit en spännande resa från den första stationära köksmixern under 1948 till prisvinnande design med inbyggd Wi-Fi i dag.

 

Om Adax og Glamox Heating
1948

Resan startade i Svelvik

Adax AS etablerades i november 1948 med namnet Elektro-Mekanisk, och har sedan etableringen varit lokaliserade med huvudkontor i Svelvik, en timme sydvest från Oslo. Under år 2000 köptes Adax upp av Otterlei Group, som är nuvarande ägare. Tillverkningen har under senare tid flyttats från fabrikslokalerna i Svelvik till Panevezys i Litauen.

1958

Successen som blev framgången för tillväxt

Med fokus på elektriska hjälpmedel för hemmet blev första produkt naturligt nog en stationär köksmixer. Under 1958 följde lanseringen av en handmixer, och med 600 000 sålda exemplar lade denna produkt framgången för företagets vidare tillväxt. Varuurvalet utvidgades med flera produkter, och Adax levererade bland annat våffeljärn, skotorkar och hårfönar till privata konsumenter.

Om Adax og Glamox Heating
1962

Från små värmeapparater till väggelement med termostater

Adax insåg snart att köksmaskiner inte ensamma kunde ge vårt företag den önskade tillväxten, och företaget började därför tänka i nya banor. Små externa värmeapparater för golv hade en ljus framtid, och därmed lanserades den första mobila radiatorn under 1958. Därifrån var det en naturlig övergång till tillverkning av väggradiator, som kom första gången 1962. Adax arbetar alltid för att stå i framkant av innovationen och var bland de första som levererade radiator med termostat.

Om Adax og Glamox Heating
1984

Glamox - samarbete genom tiderna

Adax producerar också andra märkesvaror som Norel och Glamox Heating. Glamox refinansierades under 1980-talet, och 1984 lanserade de ett innovativt panelradiator som blev en försäljningssuccess med en försäljning på flera hundra tusen radiatorer. Radiatorn fick det norska “Märket för god design” i 1988, och “Design-Auswahl 88” på Design Center i Stuttgart samma år. Radiatorn säljs fortfarande med beteckningen Glamox 3001.

1968-2008

Prisbelönad design

Grundligt hantverk och 70 års erfarenhet har medfört till at Adax har utmärkt sig när det gäller innovation och design. Under 1968 tilldelades företaget designpris för den populära genomströmningsradiatorn, och under 2008 ”Märket för god design” av Norsk Designråd för Neo-radiatorn.

Under 2006 hjälpte norska Hareide Design att designa Neo. Den utformades särskilt för användarvänlighet med sitt synliga, digitala teckenfönster och lättillgängliga manöverpanel. Neo revolutionerade sin produktkategori och omvandlade en nyttoprodukt till ett modernt tillskott i våra kunders interiör. Med sin stilrena och minimalistiska design blev Neo snabbt marknadsledande inom sitt segment, och med mer än en halv million sålda radiatorer är Neo Skandinaviens mest sålda designradiator. Sedan utvecklades radiatoren ytterligare til Clea med glasfront för ett extra modernt och exklusivt uttryck. Modellarna Glamox Heating H40 og H60 är utvecklad från dessa bästsäljare.

Lei av å komme frem til kald hytte?
1986-2016

Banbrytande teknik

Redan 1986 satte Adax en ny standard med smartstyrning av panelradiator. Den blev föregångaren till dagens utbredda och välkända teknik inom dag- och nattsänkningssystem. Hösten 2016 tog Adax ytterligare ett steg i utvecklingen och ett urval av våra produktserier uppdaterades med inbyggd, strömsparande Wi-Fi-teknik. Detta gör det möjligt att styra radiatorn och spara pengar oberoende av var du befinner dig i världen – om det så gäller fjärrstyrd uppvärmning av fritidshuset eller fjärrstyrning av uppvärmningen i hus och hem.

Vägen framåt

Vi glädjer oss till fortsättningen!

Med duktiga yrkesfolk och bra värdegrund arbetar Adax för att producera kvalitetsprodukter som gör vardagen enklare och mer bekväm för våra kunder. I augusti 2016 var vi den första på marknaden att lansera panelradiator med inbyggt Wi-Fi. Under 2017 och 2018 lanserade vi en ny hemsida för Adax och Glamox Heating som speglar de värden och krav vi ställer på kvalitet och design. För att säkerställa att våra kunder alltid får de smartaste, mest användarvänliga och uppdaterade panelradiator på marknaden investeras ständigt i nya innovationsprojekt. Vi ska aldrig sluta att förnya oss.

Varma hälsningar frånAdax och Glamox Heating