FAQ

Här hittar du svar på de oftast ställda frågorna om våra produkter och tjänster.

Har du flera frågor får du gärna kontakta oss per e-post på info@adax.no.

Felsökning

rE blinkar i teckenfönstret. Vad betyder det?

Adax, Glamox och Neos digitala termostater (DT) i programversion S2 och S3 blinkar rE – 17 – C i teckenfönstret efter ett strömavbrott som har varat i mer än 24 timmar.
Radiatorn fortsätter att ge värme, men bara t.ex. 17 grader eller på lägsta bekräftade temperatur för att undvika oönskad strömförbrukning. Alla program är raderade och måste ställas in på nytt.

Radiatoren värmer inte och teckenfönstret är mörkt?

Strömanslutning

Kontrollera först radiatorns strömanslutning. Alla radiatorer måste ha en termostat för att fungera, så radiator utan termostat måste testas med monterad termostat. Ställ brytaren i läge ON. Ställ termostaten på maximal värme. Om radiatorn nu värmer är det OK. Om den inte värmer ska du byta termostaten om det är möjligt och testa på nytt. Om den fortfarande inte värmer bör du byta radiatorn/termostaten. Kontakta din återförsäljare eller vår kundtjänst.

Termostaten fungerar inte. Vad gör jag?

Montera en termostat i radiatorn där detta behövs, och genomför testet enligt ovanstående beskrivning. En digital termostat återställer du genom att hålla intryckt medan du slår på brytaren. Håll inne ca 15 sekunder. Ställ in temperaturen på maximal värme. Om radiatorn värmer ställer du termostaten ner till punkten där värmen stängs av. Testa några gånger fram och tillbaka. Om värmen slås av och på enligt detta är termostaten sannolikt OK.

Elementet stänger av för snabbt.

Ställ in termostaten på högre värme. Om den då fungerar är den OK. Termostaten kan då kalibreras. Bruksanvisningen berättar hur du ska göra det.

Fläkten fungerar inte. Vad gör jag?

Kontrollera att produkten har strömtillförsel. Anslut stickkontakten, och ställ termostaten på max. Går värken värmeelementet eller fläkten igång så skall produkten reklameras (beroande på garantitiden). Kontakta din återförsäljare eller vår kundtjänst.

Wi-Fi

Hur ansluter jag mitt element till Wi-Fi?

  1. Ladda ner Glamox Heating Wi-Fi-appen och skapa en användare.
  2. För att installera en ny radiator trycker du på ikonen med tre vågräta streck, längst upp i vänster hörn. När menyn dyker upp väljer du «Ovner/Heaters» [radiator].
  3. Tryck på ikonen ”+”.
  4. Ange SSID för Wi-Fi-nätverket och lösenordet. Därefter håller du ”+” och ”-” intryckt på radiatorn.
  5. Håll knapparna intryckta tills ugnens teckenfönster visar ”SC”. Därefter söker du upp radiatorn i appen.
  6. Namnge radiatorn. Välj radiatorn i listan och tryck på «Lagre/Save» [Spara].”

Min radiator dyker inte upp i sökningen på appen.

Vid anslutning och eventuell uppgradering är det viktigt att din mobiltelefon och router är anslutna till samma nätverk. Har du kommit ihåg att ställa in din router på 2,4 GHz och WPA2? Om du har en dualband-router som kan arbeta på både 2,4 GHz och 5 GHz rekommenderar vi att du ställer om din router så att den bara arbetar på 2,4 GHz under anslutningen. Efter anslutningen kan du ställa din router tillbaka till den ursprungliga inställningen.

Var hittar jag en detaljerad beskrivning av alla funktioner i Wi-Fi-appen?

I vår Adax Wi-Fi-manual hittar du en detaljerad beskrivning av alla möjligheter för använda, spara ström och fjärrkontroll av dina Wi-Fi-produkter: Glamox Heating Wi-Fi app iOS/ Glamox Heating Wi-Fi app ANDROID

 

Våra produkter

Hur väljer jag rätt produkt?

Rum och effekt

Välj en produkt som tilltalar dig. Den ska hänga på väggen i många år! Vår produktkalkylator (som du hittar på varje produktsida på hemsidan) hjälper dig att välja rätt produkt baserad på dimensionerna i ditt rum.

Lite mer information:

Utgå från rummets storlek (antal kvm). Vi rekommenderar ca 60 – 70 W/kvm i en genomsnittlig bostad.
 Beroende på om bostaden är välisolerad eller inte alls isolerad kan behovet variera mellan 40 och 140 W/kvm. 
I barnrum rekommenderar vi dig ändå att montera flera watt än det rekommenderade behovet, eftersom yttemperaturen på produkten därmed blir lägre.

Läs mer i vår värmeguide HÄR.

Har takhöjden någon betydelse när jag väljer radiator?

Ja. Alla våra rekommendationer baseras på en normal takhöjd på 2,4 m. Om din takhöjd överstiger detta bär du välja radiator med högre effekt. Om du t.ex. ska värma upp ett rum på 10 kvm rekommenderar vi att normalt en radiator på 800 watt. Men är din takhöjd 3 m bör du hellre välja element med minst 1 000 watt.

Du kan få hjälp av produktkalkylatorn, som du hittar inne på de olika produktsidorna.

Vilka är de viktigaste skillnaderna för de olika serierna av Adax Neo?

S1 – Radiatorn går alltid tillbaka till fabriksinställningen 22 grader vid ett strömavbrott som varar längre än 1 timme.S2 – Radiatorn går alltid till den lägsta bekräftade temperaturen vid ett strömavbrott som varar mer än 24 timmar. Termostaten har 3 olika valmöjligheter för driftläge: HO (Home [Hemma]) – OF (Office [Kontor]) – CA (Cabin [Sommarstuga]).S3 – Samma program som S2 men med några små tillverkningsmässiga förbättringar.S4 – Har minnestid som S2 och S3, d.v.s. kommer ihåg programmeringen i upp till 24 timmar. Vid strömavbrott som varar mer än 24 timmar kommer radiatorn alltid att gå till den senast inställda temperaturen. Radiatorn termostat har 2 olika valmöjligheter för driftläge: HO (Home [Hemma]) och OF (Office [Kontor]).

Garanti

Glamox Heating produkter har 5 års garanti. Produktsidorna anger garantitiderna för de olika produkterna.

Kan jag montera två panelelement omedelbart bredvid varandra?

Vi rekommenderar ett avstånd på minst 5 cm mellan två panelradiatorer.

Om du vill ha mer hjälp med placering av radiator kan du läsa HÄR.

Hur kan jag hitta information om min Adax radiator?

På baksidan eller undersidan av alla våra produkter hittar du en etikett med information om den aktuella produkten. Om du trots detta är osäker kan du kontakta oss på telefon: +47 33 77 17 50 eller skicka oss ett mail: info@adax.no

Produkternas färgkoder?

RAL- och NCS-koder

Glamox-produktsortiment levereras i följande standardfärger:

Glamox 3001 TPA/TLO/TPVD – RAL 9010 vit
Neo Basic – RAL 9016 vit
H40 H/L – RAL 9016 vit
H60 H/L –  Glass vit, RAL 9016 vit / Glass svart, RAL 9005